22.11.2021. 15:12
0
Rezanci mješanci
Sve češće ljudi u nedostatku vremena naručuju gotovu hranu ne znajući da ima jela koja budu brže gotova od onih koja poručuju. Jedno od njih su i Rezanci mješanci, ukusna pasta sa sjajnim sastojcima.
Sastojci:

300 g tankih rezanaca
300 g brokule50 g suhog mesa
100 g gorgonzole
1 kruška viljamovka
3 češnja bijelog luka
100 ml bijelog vina
so
biber
svježa menta

Rezance skuhajte u dosta vode koju ste prethodno posolili i ostavite ih sa strane.

Zatim, u Tefal wok tavi popržite kockice suhog mesa, pa dodajte listiće bijelog luka. Sve podlijte sa pola količine bijelog vina (50 ml) pa kuhajte dok alkohol ne ispari. Tada dodajte skuhanu brokulu i kockice kruške, pa prelijte ostatkom vina i krčkajte oko 5-7 minuta.

Pred kraj kuhanja, dodajte kockice gorgonzole, te so i biber, i listiće svježe mente. U sve to dodajte i gotove reznace, dobro izmiješajte i skinite s vatre.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.