Cijeđeni sok naranče je super napitak za hladne dane, ali ovo piće možete iskoristiti i kao tajni sastojak za mekane i punjene muffine.
Sastojci:
300 g brašna
300 ml soka od naranče
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
50 g putera
1 jaje
7 g instant kvasca
200 g lješnjak krema
Najprije uz pomoć
Tefal citrusete iscijedite sok naranči, pa ga prelijte u zdjelu od Tefal multipraktika koji će vam dobro doći za miksanje smjese. U sok dodajte šećer i smeđi šećer, pa miksajte dok se šećeri ne otope. Zatim, umiksajte jaje. Tada postepeno dodajite brašno i kvasac, pa nastavite miksati dok se sve ne sjedini. Na kraju umiksajte puter sobne temperature.
Dobvienu smjesu potom ravnomjerno rasporedite u kalupe za muffine i ostavite na toplom oko pola sata kako bi tijesto nadošlo. Tada kuhinjskom špricom ubrizgajte u svaki muffin lješnjak krem ili neki drugi krem koji imate pri ruci (nutela, eurokrem, lino lada i sl.). Napunjene muffine stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.