25.1.2022. 14:14
0
gRahat
Grah kao varivo, ili gravče na tavče, ili grah salata najčešći su načini pripreme ove sjajne namirnice. Ono što se rijetko pravi od graha jeste supa, a mi smo baš uživali u jednoj takvoj.
Sastojci:

200 g bijelog graha
100 ml bademovog mlijeka
1 luk
3 češnja bijelog luka
mješavina začina

50 ml maslinovog ulja
1 kašičica dimljene crvene paprike
1 kašičica chili praha

Ako imate stari bijeli grah najbolje je da ga potopite u vodu i ostavite preko noći. Tek onda ga pripremajte. Grah, dakle najprije ubacite u šerpu sa mnogo vode i kuhajte dok ne postane mekan. Skuhani grah ostavite sa strane.

U šerpi prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte i sitno izrezan bijeli luk. Potom, dodajte skuhani grah, začinite s mješavinom začina i kratko sve prepržite. Grah prelijte bademovim mlijekom, kratko krčkajte, pa Tefal štapnim mikserom izradite krem supu. Skinite s vatre, pa u posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje sa dimljenom crvenom paprikom i chili prahom. Dobivenu emulziju umiješajte u toplu supu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.