28.1.2022. 11:45
0
Umakaroni
Makaraoni u bogatom umaku od sira se mogu zvati samo uMakaroni i nikako drugačije. A tu je i ljuta sudžukica kao tačka na i.
Sastojci:

150 g malih makarona

umak:
30 g putera
1 kašika brašna
200 ml mlijeka
200 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
biber
so

dodatno:
50 g sira ribanca
100 g ljutih sudžukica 

Makarone skuhajte u većoj količini slane vode i ostavite sa strane. Zatim, u većoj i dubljoj Tefal tavi otopite puter, pa dodajte brašno i na laganoj vatri neprestano miješajte dok se ne poveže. Tada ulijte mlijeko i nastavite miješati pazeći da vam ne ostanu grudvice. Na kraju u tu smjesu dodajte narendani žuti sir i miješajte dok se sir fino ne istopi.

U smjesu od sira umiješajte makarone i ostavite sa strane. Sudžukice usitnite i lagano ih prepržite.

Jelo servirajte u zdjele, koje najprije treba napuniti makaronima, zatim posuti sirom ribancem, a na kraju po svemu rasporediti meso sudžukica.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.