Ovi mekani a hrskavi zalogaji puni okusa su nagrada za svaki stomak, zato smo ih i nazvali medaljonima, i to zlatnim!
Sastojci:
120 g brašna
120 g kukuruznog brašna
3 jaja
150 ml jogurta
50 ml maslinovog ulja
50 g svježeg peršuna
1 veća tikvica
100 g parmezana
100 g pureće šunke
100 g mozzarelle
½ vrećice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
malo soli
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli. U drugoj zdjeli izmiksajte jaja, jogurt, te maslinovo ulje. Potom, pomiješajte mokre i suhe sastojke.
Na kraju u smjesu koju ste dobili, umiješajte sitno nasjeckani svježi peršun, narendanu tikvicu i parmezan, te kockice pureće šunke. Sve dobro izmiješajte, pa kašikom oblikujte medaljone i slažite ih u tepsiju. Na svaki medaljon stavite kockicu mozzarelle, pa sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.