3.8.2022. 12:28
0
Kolač zvani jednostavnost
Ovo je jedan od onih kolača za koji vam nije potrebno veliko kuharsko umijeće. Sastojci se izmiksaju, stave u tepsiju i lagano se zapeku. Gotov kolač premažete omiljenom marmeladom i to je sva mudrost!
Sastojci:

2 jaja
2 jabuke
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g pšeničnog griza
200 g brašna
200 g oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

premaz:
100 g marmelade od marelice 

Jabuke ogulite, pa izrendajte, a orahe sameljite. U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Zatim, ulijte ulje i mlijeko, pa nastavite miksati.

Kada se sve sjedini, dodajte i suhe sastojke (brašno, griz, mljevene orahe i prašak za pecivo), pa ih lagano umiksajte. Na kraju u smjesu umiješajte narendane jabuke, pa sve izlijte u tepsiju koju ste prethodno pomastili.

Kolač pecite na 190 stepeni oko pola sata, pa ga toplog premažite marmeladom. Ostavite ga da se ohladi ili ga toplog poslužite uz sladoled.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.