4.8.2022. 13:45
0
Muffinpizze
Ukoliko imate problema sa pravljenjem tijesta za pizzu, ovo je jednostavno rješenje. Istina, muffini ne izgledaju kao pizza, ali su jednako ukusni i odlična su zamjena.
Sastojci:

300 g brašna
200 g pileće salame
200 g goude sira
100 g svježe crvene paprike
100 ml ulja
100 ml jogurta
100 ml mlijeka
100 ml paradajz sosa
2 češnja bijelog luka

Za početak pomiješajte mokre sastojke (ulje, jogurt i mlijeko), pa ih izmiksajte da se sjedine. Nakon toga, postepeno dodajite brašno i miksajte dok se ne sjedini. Potom, u smjesu dodajte kockice crvene paprike, sitno nasjeckan bijeli luk, te salamu koju ste prethodno izrendali. Sve dobro izmiješajte, pa punite kalup za muffine koji ste prethodno namastili.

Po muffinima, zatim, stavite po kašiku paradajz sosa i sve ih pospite narendanom goudom. Stavite u zagrijanu rernu na 180 C i pecite oko 25 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.