Dok je ljeta, treba se držati laganih jela, a jedno takvo su i ove pljeskavice od krompira čiji je okus obogatio file oslića.
Sastojci:
500 g krompira
100 g goude
150 g filea oslića
100 g prezle
1 jaje
1 stabljika mladog luka
1 kašika senfa
biber
so
Krompir skuhajte u slanoj vodi, pa ga procijedite, i napravite pire. U pire, potom, dodajte narendanu goudu, jaje, sitno nasjeckan mladi luk i kockice filea oslića. Posolite, pobiberite, te dodajte senf i dio prezle (oko 50g). Sve dobro izmiješajte, pa vlažnim rukama formirajte kugle veličine teniske loptice.
Dobivene kugle, zatim, uvaljajte u ostatak prezle, pa ih dlanom pritisnite kako biste dobili pljeskavice. Pljeskavice poredajte u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.