29.8.2022. 14:00
0
Pohovane pileće pljeskavice
Uz malo truda i oštar nož možete napraviti super ukusne domaće pljeskavice za kojima će se otimati svi ukućani.

Sastojci:

500 g pilećeg filea
1 manji ljubičasti luk
2 češnja bijelog luka
2 jaja
50 g prezle
100 g brašna
1 kašičica chili praha
1 kašičica mljevene crvene paprike
so

Pileći file usitnite, a ljubičasti luk i bijeli luk izrežite na što sitnije. Meso i luk pomiješajte, pa ga nastavite usitnjavati nožem dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

U smjesu, potom, dodajte chili prah, crvenu mljevenu papriku i so, pa sve dobro izmiješajte.

Od dobivene smjese formirajte pljeskavice, pa ih dobro uvaljajte u brašno. Nakon toga, pljeskavice umočite u izmiksana jaja, pa ih prebacite u prezlu. Pokušajte da što više prezle završi na pljeskavicama. Tako pripremljene pljeskavice pržite u dubokom ulju oko 5-7 minuta sa obje strane. Poslužite ih uz omiljeni prilog.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.