Uz malo truda i oštar nož možete napraviti super ukusne domaće pljeskavice za kojima će se otimati svi ukućani.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
1 manji ljubičasti luk
2 češnja bijelog luka
2 jaja
50 g prezle
100 g brašna
1 kašičica chili praha
1 kašičica mljevene crvene paprike
so
Pileći file usitnite, a ljubičasti luk i bijeli luk izrežite na što sitnije. Meso i luk pomiješajte, pa ga nastavite usitnjavati nožem dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
U smjesu, potom, dodajte chili prah, crvenu mljevenu papriku i so, pa sve dobro izmiješajte.
Od dobivene smjese formirajte pljeskavice, pa ih dobro uvaljajte u brašno. Nakon toga, pljeskavice umočite u izmiksana jaja, pa ih prebacite u prezlu. Pokušajte da što više prezle završi na pljeskavicama. Tako pripremljene pljeskavice pržite u dubokom ulju oko 5-7 minuta sa obje strane. Poslužite ih uz omiljeni prilog.