Njegovo visočanstvo, ramstek. Ovaj put u sjajnoj kombinaciji sa krompirom i graškom, idealan obrok na kraju radne sedmice.
Sastojci:
140g krompira
so
150g graška
ulje
350g ramsteka
puter
80g pesto genovese
bosiljak
svježi peršun
bosiljak
bobičasto voće
maslinovo ulje
Priprema:
U dvije različite posude skuhajte krompir i grašak. U tavi na ulju propržite ramstek u koji ćete naknadno dodati puter. Nakon što meso dobije krem boju izvadite ga, a u istu tavu stavite prethodno skuhani grašak i krompir, dodajte pesto genovese, a nakon nekog vremena i bosiljak i svježi peršun. Sve zajedno dinstajte na laganoj vatri.
Ramstek izrežite na tanke kriške i jelo na kraju dekorišite sa bosiljkom i bibočastim voćem, te maslinovim uljem
Dobar tek.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.