29.9.2022. 15:17
0
Teleća rebra na domaćinski
Kada želite ugoditi svom nepcu, onda to učinite na domaćinski način. Teletina se bukvalno topi u ustima, a teško ćete se moći odlučiti šta je ukusnije... meso ili krompir.
Sastojci:

500-600  g telećih rebara
500-600 g krompira
1 luk
3 češnja bijelog luka
300 ml goveđeg temeljca
1 svježa crvena paprika
1 kašika curry praha
1 kašičica muškatnog oraščića
komadić đumbira
biber
so

U veću šerpu s hladnom vodom ubacite oguljene krompire i malo posolite. Kuhajte oko 20 minuta pa skinite s vatre i ostavite sa strane.

U većoj tavi na malo ulja prepržite teleća rebra u komadu. Kada porumene s jedne strane, okrenite ih, pa u tavu dodajte i sitno nasjeckan luk. Kada omekša, dodajte i sitnije nasjeckan bijeli luk i đumbir. Na kraju, dodajte i začine: curry prah, muškatni oraščić, te biber i so, pa sve dinstajte par minuta. Nakon toga, prelijte sve sa 200 ml temeljca i krčkajte oko 10-15 minuta. 

Meso, potom, prebacite u tepsiju, a u tavu s povrćem stavite skuhani krompir, pa sve još krčkajte oko 10 minuta.

Krompir, također, prebacite u tepsiju, pa sve prelijte sa povrtnim umakom iz tave i ostatkom temeljca. Po mesu pospite kockice crvene paprike, a tepsiju prekrijte alu folijom i dobro učvrstite. Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite oko sat vremena.

Nakon toga, skinite foliju, smanjite temperaturu na 200 i pecite još desetak minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.