7.10.2022. 13:34
0
Povrtni krem namaz
Kažu da nije loše ubaciti užinu između obroka, a ako se odlučite na takav potez mi imamo odličan recept za međuobrok. Povrtni krem namaz možete poslužiti i kao predjelo ili laganu večericu.
Sastojci:

1 veći patlidžan (oko 300-400 g)
100 g oraha
50 g nara 
2 svježa paradajza
1 luk
2 češnja bijelog luka
100 ml maslinovog ulja
sok 1 limuna
svježi peršun
biber

Dakle, jedan veći ili dva srednja patlidžana, pouljite maslinovim uljem (oko 20 ml) i stavite u rernu na 180 stepeni. Pecite ih oko 40 minuta, pa ih poklopite i ostavite da se ohlade. 

Nakon toga, oguljen patlidžan ubacite u blender, pa mu dodajte svježi paradajz kojem ste odstranili kožicu, te luk i bijeli luk. Ubacite orahe, nar i svježi peršun. Posolite po želji. Ulijte ostatak maslinovog ulja i sok limuna, pa blendajte dok ne dobijete namaz željene gustine.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.