S jufkom za pitu se, osim pita, mogu napraviti i različiti deserti. Prvo što nam pada na pamet je jabukovača, ali ovog puta umjesto jabuka naš kuhar se odlučio za banane.
Sastojci:
400 g jufke za pite
100 ml ulja
100 g smeđeg šećera
400 g banana
150 g oraha
100 g putera
korica i sok 1 naranče
1 kašičica arome banane
Uzmite 3-4 lista jufke, blago ih premažite uljem i posložite jedan na drugi. Na sredinu pospite malo smeđeg šećera, pa stavite oguljenu bananu, te pospite sa malo grubo samljevenih oraha i lijepo je umotajte jufku. Tako isto učinite sa ostatkom jufki i banana.
U većoj i dubljoj tavi zagrijte ulje (oko 50 ml) pa u njemu rastopite puter. Zatim u zagrijanu masnoću stavite pržite pitice. Pržite ih na srednjoj vatri oko 3-4 minute sa svake strane.
Potom, smanjite vatru, pa dodajte smeđi šećer (oko 100 g) i ostatak grubo samljevenih oraha (50 g). Kada se šećer počne topiti, stavite koricu i sok naranče, te aromu banane. Na laganoj vatri pržite pitice dok se slatki umak ne zgusne.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.