Bataci iz rerne imaju poseban šmek, ali i okus. Ovoga puta, kuhar ih je pripremio uz celer i ostalo divno povrće.
Sastojci:
500 g pilećih bataka
mješavina začina
ulje
prilog:
300 g krompira
1 korijen celera
1 luk
1 ljubičasti luk
150 g cherry paradajza
20 ml soja sosa
1 kašika meda
50 g putera
ulje
mješavina začina
curry prah
so
biber
Korijen celera ogulite i izrežite na jednake četvrtine. Posolite, pouljite, pa stavite peći 180 stepeni oko pola sata.
Batake pospite mješavinom začina, blago pouljite i ostavite da stoje oko 10-15 minuta.
Krompir izrežite na veće jednake kocke, pa ih u većoj zdjeli pomiješajte sa cijelim glavicama luka i cherry paradajza. Sve posolite, pobiberite i pospite curry prahom. Dodajte, potom, med i soja sos, pa sve dobro izmiješajte i prebacite u tepsiju.
Po tome rasporedite ispečeni celer i marinirane batake, pa stavite peći 180 stepeni 40 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.