16.3.2023. 14:20
0
Krompirova gužvara
Neko je izmislio da se jufka može gužvati, što vam dodatno olakšava posao pravljenja pite, pa se ne morate zamarati pretjeranim slaganjem, uvijanjem i sl. Gužvara na kraju dobije visoke ocijene za kvalitet!
Sastojci:

600 g krompira
1 ljubičasti luk
500 g mladog sira
100 ml jogurta
100 g milerama
50 ml ulja
3 jaja
biber
so
400 g jufke za pitu

Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i mileram. Sve dobro izmiješajte, pa ubacite mladi sir i nastavite miješati. Dodajte i ljubičasti luk sitno nasjeckan.

Krompir izrendajte, pa ga umiješajte u smjesu. Posolite i pobiberite po želji. Prerporuka je da budete slobodni sa biberom. Na kraju, ulijte ulje i sve još jednom dobro izmiješajte.

Tepsiju ili vatrostalnu zdjelu pouljite, a listove jufke jedan po jedan gužvajte i umačite u zdjelu sa smjesom. Sa listovima grabite i nadjev i slažite u tepsiju. Jedan pored drugog dok ne popunite tepsiju. Ostatak smjese prelijte preko pite i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Gužvaru pecite oko 40 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.