28.3.2023. 16:25
0
Ogrnuta piletina
Za pohovanom piletinom je uvijek otimanje. Mlađima možda i nije toliko bitno da li je hrskava, sočna, mekana, ali oni iskusniji upravo očekuju to. Sve je do smjese za pohovanje, a mi imamo nenadmašiv recept!
Sastojci:

500 g pilećeg filea
300 g brašna
20 g parmezana
1 jaje
1 kašika senfa
1 kašika soja sosa
2 kašičice curry praha
50 ml mlijeka
1 kašika mješavine začina
1 kašika origana
biber
ulje za prženje

Pileći file izrežite na deblje trakice i ostavite sa strane.

U jednoj zdjeli umutite jaje, pa mu dodajte senf, soja sos. 1 kašičicu curry praha i mlijeko. Sve dobro izmiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, mješavinu začina, biber, narendani parmezan, origano i ostatak curry praha.

Piletinu, najprije, dobro uvaljajte u brašno, pa, potom, u smjesu od mlijeka, jaja i začina. Nakon toga, piletinu ponovo vratite u brašno i opet je dobro uvaljajte.

U dubljoj tavi zagrijte veću količinu ulja, pa u njemu pržite piletinu dok ne postane rumena, onako kako volite.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.