Za pohovanom piletinom je uvijek otimanje. Mlađima možda i nije toliko bitno da li je hrskava, sočna, mekana, ali oni iskusniji upravo očekuju to. Sve je do smjese za pohovanje, a mi imamo nenadmašiv recept!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
300 g brašna
20 g parmezana
1 jaje
1 kašika senfa
1 kašika soja sosa
2 kašičice curry praha
50 ml mlijeka
1 kašika mješavine začina
1 kašika origana
biber
ulje za prženje
Pileći file izrežite na deblje trakice i ostavite sa strane.
U jednoj zdjeli umutite jaje, pa mu dodajte senf, soja sos. 1 kašičicu curry praha i mlijeko. Sve dobro izmiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, mješavinu začina, biber, narendani parmezan, origano i ostatak curry praha.
Piletinu, najprije, dobro uvaljajte u brašno, pa, potom, u smjesu od mlijeka, jaja i začina. Nakon toga, piletinu ponovo vratite u brašno i opet je dobro uvaljajte.
U dubljoj tavi zagrijte veću količinu ulja, pa u njemu pržite piletinu dok ne postane rumena, onako kako volite.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.