29.3.2023. 16:17
0
Inćun pasta
Inćun je mala riba, ali bogatog i jakog okusa koji svakom jelu daje poseban šmek. Odlično se slaže sa tjesteninom, a ovog puta smo ga „uparili“ sa špagetima.
Sastojci:

160 g špageta
50 g inćuna (iz tegle)
50 kapara
1 ljubičasti luk
1 paradajz
1 zelena chili papričica
20 g crnih maslina
200 ml povrtnog temeljca
svježi peršun
30 g putera
maslinovo ulje
korica limuna
so

U većoj količini vode, koju ste posolili, skuhajte špagete al dente. Ostavite sa strane.

Na maslinovom ulju, u većoj i dubljoj tavi, prepržite sitno nasjeckan ljubičasti luk. Kad omekša, dodajte paradajz izrezan na kockice i sitno nasjeckanu papričicu, te na listiće izrezane crne masline. Dinstajte sve 3-4 minute, pa ulijte temeljac i na laganoj vatri krčkajte 10-15 minuta.

Tada stavite inćune, kapare i svježi peršun. Sve dobro izmiješajte, pa u tavu dodajte skuhane špagete. Na kraju, ubacite i kockicu putera, te narendanu koricu limuna. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.