29.5.2023. 15:19
0
Puding od kokosa
Jeste li znali da se puding može napraviti i bez „čarobnog“ praha za puding? Donosimo vam recept za brzi i lagani puding od kokosa sa dodatkom jagoda.
Sastojci:

1 litar mlijeka
150 g gustina
1 žumance
70 g šećera
50 g kokosovog brašna
1 vanilin šećer
150 g jagoda

Pripremite veću zdjelu, pa u njoj najprije pjenasto umutite žumance i šećer. Potom, ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer i kokosovo brašno, pa sve dobro izmiješajte. U smjesu, na kraju, postepeno umiješajte gustin.

Umućenu smjesu, zatim, prespite u veću šerpu i na laganoj vatri kuhajte do željene gustoće uz povremeno miješanje. Gotov puding sipajte u zdjelice do pola, pa po njemu stavite komadiće svježih jagoda. Sve prelijte ostatkom pudinga, po vrhu ukrasite ostatkom jagoda i ostavite da se dobro ohladi.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.