31.5.2023. 14:55
0
Pikantna pasta s piletinom
Neki stručnjaci kažu da ljuta hrana oslobađa endorfine, pa nas zbog toga čini sretnima. Ljubitelja ljute hrane je sve više, pa otuda i potreba za ovim receptom za pikantnu pastu s piletinom.
Sastojci:

300 g pilećeg filea
160 g šarenih fusillija
1 luk
2 crvene paprike
250 ml paradajz sosa
ulje
so
biber
tucana ljuta paprika

Najprije skuhajte pastu. Zakuhajte oko litar vode, pa kad proključa posolite i dodajte tjesteninu. Skuhajte je al dente, odnosno držite se uputstava proizvođača.

Dok se pasta kuha, u wok tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite sitno nasjeckan luk. Kad omekša, dodajte trakice piletine i nastavite pržiti/dinstati dok i piletina ne porumeni. Tada dodajte i trakice crvene paprike, te posolite i pobiberite. Dinstajte sve par minuta, pa sve pospite ljutom tucanom paprikom i prelijte paradajz sosom. Neka se krčka oko 5-7 minuta, a ako vam je umak pregust, slobodno dodajte malo vode u kojoj se kuhala pasta.

Pred kraj dodajte i skuhanu pastu, pa sve dobro izmiješajte i poslužite uz rendani parmezan.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.