Ako ste od onih koji klasičnu sutliju smatraju „bezveznom“ slasticom, onda bi vam se „nadogradanja“ s jagodama mogla itekako dopasti. Osvježavajuće i drugačije.
Sastojci:
225 ml kokosovog mlijeka
225 ml mlijeka
200 g šećera
100 g riže
150 g jagoda
30 ml vode
1 vanilin šećer
sok 1 limuna
U šerpici pomiješajte šećer i vodu, pa kada proključa, dodajte jagode nasjeckane na kockice i iscijeđeni sok limuna. Smanjite vatru i kuhajte oko desetak minuta.
U drugoj, većoj šerpi zakuhajte kokosovo i obično mlijeko, pa kad proključa dodajte vanilin šećer i rižu. Smanjite vatru, pa u smjesu ulijte skuhane jagode. Kuhajte sve oko pola sata uz povremeno miješanje.
Sutliju servirajte u zdjelicama i pospite je komadićima svježih jagoda i kokosovim brašnom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.