Kada u jelu imate mekano i sočno meso, onda je pola posla već obavljeno. Drugi dio će obaviti začini i malo ljubavi.
Sastojci:
300 g junetine (od buta)
100 g šampinjona
1 paradajz
1 luk
½ zelene paprike
½ paprike babure
1 kašika meda
1 kašika aceto balsamica
400 ml goveđeg temeljca
ulje
svježi peršun
biber
mjevašina začina
so
prilog:
200 g riže
voda
so
U većoj tavi na ulju prepržite na ploške izrezan luk. Nakon što porumeni, dodajte trakice junetine, a potom i kolutiće paprike. Dodajte biber, so i mješavinu začina, pa dinstajte 5-6 minuta.
Zatim dodajte šampinjone, krupno izrezan paradajz i sitno nasjeckan svježi peršun, te nastavite dinstati par minuta.
Na kraju, dodajte med, aceto balsamico i goveđi temeljac, smanjite vatru i pustite da krčka dok tečnost gotovo ne ispari u potpunosti.
U posebnoj šerpi u dosta vode skuhajte rižu i poslužite kao prilog.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.