9.6.2023. 16:15
0
Pasta u bojama
Različite namirnice osim drugačijih okusa i mirisa, donose i različite boje u vaš tanjir. Navodno, što više lijepih boja u tanjiru vaše će jelo učiniti ukusnijim i privlačnijim.
Sastojci:

250 g pilećeg filea
160 g tricolore fusilli paste
150 g komorača
1 luk
½ zelene paprike
1 tikvica
1 paradajz
1 mrkva
20 g parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
ulje
so
mješavina začina
svježi peršun

U većoj tavi na ulju prepržite ploškice luka, pa kada porumene dodajte piletinu izrezanu na kockice. Prepržite i nju par minuta, pa dodajte trakice komorača i kockice zelene paprike.

Dinstajte sve par minuta, pa dodajte kolutiće tikvice i kockice paradajza, te sitno narendanu mrkvu. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte narendani parmezan, te so i mješavinu začina. Nakon par minuta, ulijte vrhnje za kuhanje i dodajte narendani žuti sir. Pred kraj, u sve umiješajte sitno nasjeckan svježi peršun i skinite s vatre.

Piletinu s povrćem u sosu poslužite uz šarenu pastu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.