13.9.2023. 16:51
0
Azijapasta
Različito povrće i različiti začini u jednom jelu, odlika su azijske kuhinje. Tako dobijete obrok koji je malo ljutkast, malo slatkast, malo kiselkast, ali ponajviše ukusan.
Sastojci:

160 g tankih špageta
1 luk
1 mrkva
1 kineski kupus
2 češnja bijelog luka
50 g šampinjona
1 tikvica
komadić đumbira (oko 10 g)
20 g putera
1 kašikica dimljena ljuta crvena paprika
1 kašika smeđeg šećera
1 kašikica kurkume
1 kašika aceto balsamico
ulje
so
biber

U većoj šerpi u dosta vode, koju ste zasolili po želji, skuhajte tanke špagete al dente.

Umak pripremite u wok tavi, ili nekoj većoj i dubljoj. Zagrijte ulje, pa na njemu prepržite tanko izrezan luk i trakice mrkve. Poslije par minuta, dodajte šampinjone i trakice tikvice, te dinstajte 4-6 minuta. Tada dodajte listove kineskog kupusa i sitno nasjeckan bijeli luk. Posolite i pobiberite po želji, pa nastavite dinstati dok kupus ne uvene.

Pred kraj dodajte puter i sitno nasjeckan svježi đumbir, te začinite s kurkumom, dimljenom ljutom paprikom i aceto balsamicom. Umiješajte i kašiku smeđeg šećera, pa dodajte skuhane špagete i sve dobro izmiješajte.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2022, Source d.o.o.