Postoje različiti načini pravljenja bureka, a ovo je jedan od najlakših. Usudit ćemo se i reći jedan od najukusnijih. Kada ga probate, vjerujemo da ćete se i složiti s nama.
Sastojci:
500 g faširanog mesa
2 luka
ulje za prženje
so
biber
400 g jufke za pite
50 ml kisele vode
50 ml ulje
preljev:
400 g pavlake
3 jaja
1 kašika ulja
so
Zagrijte ulje u tavi, pa na njemu prepržite sitnije nasjeckan luk. Kad luk omekša, dodajte meso, začinite (so i biber) i nastavite pržiti 5-7 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.
List jufke stavite na radnu površinu, pa ga premažite kiselom vodom i uljem. Po njemu stavite drugi list, pa ga također premažite. Zatim, stavite treći list, pa po njemu rasporedite dio mesa s mesom. Potom, urolajte, pa dobiveni rolat narežite na jednake kriške. Kriške slažite u tepsiju, što bliže jednu drugoj. Postupak ponavljajte dok ne potrošite jufku i meso.
U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja i pavlaku, posolite i dodajte ulje, te ostatke ulja i vode koji su vam ostali od premazivanja jufki. Sve dobro izmiješajte i prelijte burek.
Stavite u zagrijanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.