13.5.2019. 17:57
1
"Pronašla sam mamine dokumente iz sigurne kuće i detaljan opis svega. Ne želimo ispunjavati rubriku ime oca i na šalterima pričati svoju priču"
Za Source. ba portal govorila je Ajna Jusić, predsjednica Udruženja "Zaboravljena djeca rata", čija je priča poslužila i za snimanje filma "Grbavica" Jasmile Žbanić.

Djeca rođena zbog rata, tačnije djeca rođena zbog silovanja njihovih majki tokom prethodnog rata jedna je od teških tema koji mnogi izbjegavaju. Rijetki su koji govore o tome, a još rjeđi oni koji dijele vlastite životne priče. 

Jedna od njih je Ajna Jusić. Rođena je u septembru 1993. godine u sigurnoj kući "Medica" u Zenici. 

Rođena je kao žrtva silovanja njene majke tokom rata u BiH. Njena majka je tada imala 22 godine. 
Film "Grbavica" Jasmile Žbanić je životna priča Ajne i njene majke. 

Ajna sada živi u Sarajevu, diplomirala je psihologiju i aktivno radi u Udruženju "Zaboravljena djeca rata".

Razgovor sa Ajnom možete poslušati u prilogu.






Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.