19.6.2019. 16:17
0
Lebdeća joga u Sarajevu: Visimo, letimo, lebdimo. Djecu pokušavamo odvući od bombardovanja društvenih mreža
Lebdeća joga, u svijetu poznata kao aerial joga i antigravity fitness, je praksa inspirisana jogom, u kombinaciji sa vježbama pilatesa i fitnesa, a dodatno uljepšana elementima akrobacija i plesa.

Lebdeća joga je trening koji će razbistriti um, osnažiti tijelo i unaprijediti život.

Tokom sati po treninga sa ugodnom muzikom, rastežete se uz pomoć posebne rastezljive tkanine, tzv. ljuljanko. 

Kontrola disanja je dio svake vježbe, a kretanjem daha i pokreta u istom ritmu nastaje idealna simfonija pokreta koja djeluje blagotvorni fizički, psihički, mentalno i emocionalno.

O ovom, pomalo neobičnom, prakticiranju joge za naš portal govorile su dvije instruktorice u Fly studiu Sarajevo, Inesa Brajlović i Aiša Čorbo.

Prilog o lebdećoj jogi možete pogledati u videu.



Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.