5.7.2019. 10:20
0
"Klik je postao važniji i zbog toga nas nema u medijima. Kažu fudbal je grub sport, nije tačno. Možda neki faul izgleda strašno, ali kada trenirate tijelo je spremno na to"
Žene u fudbalu i u sportu sve su prisutnije na bosanskohercegovačkoj sceni. Nerijetko nizaju značajne uspjehe.

Za naš portal govorila je sekretarka i fudbalerka SFK 2000 Azra Numanović sa kojom smo razgovarali kako o klubu, sportu tako i o ženama u sportu. 

Pitali smo je da li joj smetaju stereotipi koji se vežu za žene u fudbalu, kao i natpise medija koji rijetko ili nedovoljno isprate značajnije uspjehe sportistikinja.

Razgovarali smo i o Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene, aktuelnostima u svijetu ženskog fudbala, organizaciji takmičenja...


Cijeli razgovor sa Azrom Numanović možete pogledati u navedenom videu.






Novinar: Lejla Trle

Kamerman i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.