26.12.2015. 16:38
0
Na ovaj način ćete se riješiti nepoželjnih bora oko usana
Bore oko usana su uglavnom nezaobilazne, koje idu od nosa prema usnama, ili one manje, sitnije bore iznad gornje usne, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Bore oko usana produbljuju se starenjem i gubitkom kolagena i elastina, promjenama tjelesne težine i izlaganjem suncu. Za prevenciju bora oko usana u kasnim dvadesetima i tokom tridesetih godina života koriste se fileri.

Fileri podižu i podržavaju kožu lica. Efekt terapije hijaluronskom kiselinom u filerima traje 12 do 18 mjeseci. Terapija bora oko usana u četrdesetima i pedesetima godinama života je aplikacijom botulina A, koji sprječava ili smanjuje nastanak dubljih bora. Aktivni sastojak, toksin botuin A, opušta male mišiće oko usana koji stvaraju bore. Obje vrste bora se vrlo uspješno tretiraju u svim životnim dobima laserskom terapijom.

Laserom se, površnom ablacijom i dodatnim termalnim učinkom, djeluje na dublje slojeve kože i uklanjaju se nepravilnosti na koži, istovremeno stimulirajući stvaranje novog kolagena, čime stara i umorna koža postaje čvršća i svježija, uz ujednačen ten i uklanjanje bora.

UsneBore
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.