27.3.2016. 14:06
0
Make up trikovi koje morate probati
Mnoge žene su ovih dana prezauzete i nerjetko im je potrebna šminka koja će biti idealna za dan, ali i za noć. Nemaju baš mnogo vremena za šminkanje, spremanje i sređivanje. Rokovnik je prepun obaveza. Ukoliko si moderna, uspješna i poslovna žena, svakako ćeš željeti da izgledaš savršeno svakog dana.
U ovom tekstu ćete pronaći nekoliko savjeta kako da budete spremne za svaku situaciju i kako da se transformišete iz dnevni u večernji glam look.

Upijajuća maramica

Upijajuća maramica je najbitnija stvar koju treba imati u torbi, pogotovo ako šminka treba da stoji od jutra do večeri na vašem licu. Iskoristite je za otklanjanje viška sebuma sa vaše kože lica prije popravljanja šminke pred večernji izlazak. Ova maramica će spriječiti da se šminka zgrudva na licu i otkloniće višak sjaja.

Maskara

Oči su najupečatljivija karakteristika na našem licu na koju možemo uvijek da računamo. Njih je najlakše transformisati iz dnevnog u večernji glam look u samo nekoliko poteza maskarom. Osvježite svoj izgled dodajući dodatan sloj maskare i povećejte volumen trepavica. Na taj način ćete osvježiti oči i pojačati pogled. I izgledaćete zavodljivo.

Svjetlucava/metalik sjenka za oči

Još jedan način da transformišete oči iz dnevnog u večernji izgled su svakako sjenke. Svjetlucave i metalik sjenke su neizostavne kod večernjeg make up – a. Samo je stavite na centar vaših kapaka i spremni ste za pokret.

Tamna senka za oči

Za seksi večernji izgled koristite senku tamnijih nijansi. Nju nanesete na spoljne uglove oka i izblendujete. Pogotovo ako su oči svjetlije onda dodajte još više sijenke za upečatljiviji izgled.

Tamnije nijanse za usta

Nebitno da li je u pitanju karmin, sjaj za usne ili šta god da preferirate. O čemu god da se radi kada stavite ruž jačih nijansi osjećaćete se samopouzdano. Pink i nude nijanse su u redu, sve dok ih imate čime upotpuniti.

Sjaj za usne

Mat karmini se preporučuju za dnevnu varijantu, ali kada padne noć, samo svjetlucave usne izgledaju primamljivo i sočno. Preporučuje se da uvijek sa sobom ponesete nekoliko nijansi sjaja za usne i da uvijek budete spremne za transfomaciju.

(Nezavisne novine, Adisa Kušundžija)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.