1.9.2016. 17:31
0
Bjelance i štapići za uši će vam pomoći da se riješite bora
Kako proizvodnja kolagena tokom godina opada, tako se i koža lica opušta. Prva "žrtva" godina uglavnom je područje oko očiju gdje se bore najviše ističu. Osim genetike, svemu dorpinose stres, nedovoljno sna, loš način ishrane...

No, postoji toliko lak i jednostavan recept za bore oko očiju, da je prosto teško povjerovati u efikasnost istog. Potrebni su vam samo jedna namirnica iz frižidera i štapići za uši.

Dakle, za ovaj recept iz kućne radosti nabavite jedno bjelance i štapiće za uši. Prije svega, temeljno očistite lice od šminke i ostalih nečistoća. Uradite piling i nahranite lice hidrantnom kremom.

Zatim izdvojite bjelance od žumanca. Natopite štapić za uši bjelancem i pređite njim preko zatvorenih kapaka i po predjelu gdje imate izražene borice. Sačekajte pet minuta dok se bjelance potpuno osuši, pa otvorite oči.

Ako želite da ubrzate proces i ne čekate da se bjelance osuši prirodnim putem, upalite fen i pustite da puše hladno. Lice isperite mlakom vodom, a potom i hladnom. Bjelance ne samo što ublažava već postojeće bore, već i blokira nastanak novih.

Postupak ponavljajte svakodnevno dok ne vidite rezultate, poručuju na Lepotaizdravlje.rs.

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.