30.12.2016. 15:42
0
Recept za lijepe obrve: Smeđe sjenilo i tanka linija higlightera
Test olovkom može vam pomoći da odredite trebate li produžiti ili skratiti liniju obrva, a kod popunjavanja je najbolje koristiti smeđa sjenila jer izgledaju prirodnije

Guste i lijepe obrve uvijek je prekrasno vidjeti. Iako je ženama s prirodno gustim obrvama puno lakše, odličan izgled mogu postići i one s rijetkim i tankim obrvama. Pravilno oblikovanje i ispunjavanje stvorit će prirodan i upečatljiv izgled te još više uljepšati lice. 

Najprije obrve počešljajte prema čelu i malim škarama odrežite one koje vire preko prirodne linije, a nakon toga počupajte suvišne dlačice s unutrašnje strane luka. Povremeno se odmaknite od zrcala kako biste provjerili da niste pretjerali s čupanjem. 

Poslije toga napravite mali test s olovkom ili češljom i odredite koji dio trebate naglasiti, skratiti ili produžiti. Prislonite olovku duž mosta nosa, unutrašnji rub obrve trebao bi biti u ravnini s mostom. Potom olovku okrenite dijagonalno tako da prolazi preko oka, tako ćete dobiti mjesto gdje treba biti najviši luk. Vanjski rub obrve možete odrediti tako da olovku stavite uz nosnicu i spojite s vanjskim rubom oka. 

Kod oblikovanja mogu vam pomoći i već gotove šablone po kojima možete počupati dlačice, a osim što su praktične štede i vrijeme. 

Kako ispuniti obrve

Za ispunjavanje obrva najbolje je koristiti smeđu olovku ili sjenilo, a nikako ne crnu zato što djeluju neprirodno. Sjenilo treba nanijeti kistom uz unutrašnju liniju obrva bližu oku i potom lagano utapkati. Koristite li olovku obrve će izgledati prirodnije uz brze poteze, a preporučuje se krenuti od unutrašnjeg ruba prema vanjskom.  Pri tom pazite da uzimate olovke namijenjene isključivo obrvama jer su puno suše od onih za oči. Uz njih će se obrve puno lakše ispuniti i stvoriti prirodniji dojam nego uz mekane olovke s kojima je lako pretjerati.

Ako želite dodano naglasiti obrve, unutrašnji i vanjski rub iscrtajte highlighterom, a potom linije ublažite bež sjenilom ili puderom. Po želji može na obrve nanijeti gel kako biste riješili problem neposlušnih dlačica. 

(24sata/Merima Druškić)

ObrveNjega
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.