14.5.2017. 15:45
0
Za blistavo bijele zube potrebne su samo dvije egzotične namirnice
Svako želi imati blistavo bijele zube, ali tretmani izbjeljivanja poprilično su skupi, a trikovi iz kućne radinosti najčešće neefikasni.

Međutim, sada se jedna blogerica kune u efikasnost ove jednostavne paste, za koju vam trebaju samo dva sastojka, prenosi “Index“…
 
Kako tvrdi, djeluje već i nakon samo jedne primjene.

Za izradu paste trebat će vam jedna kašičica kokosovog ulja i prstohvat kurkume, a egzotične sastojke potrebno je dobro promiješati u posudici.

Dobivenu smjesu zatim četkicom utrljajte u zube, ostavite da stoji pet minuta i isperite.

Prije nego isprobate ovu metodu izbjeljivanja, upozorava kako će od smjese s kurkumom vaša četkica požutjeti. Također, nemojte se nadati drastičnoj promjeni već nakon prvog korištenja, ali budete li ovo radili 2-3 puta sedmično, primijetit ćete kako vaši zubi postepeno postaju sve bjelji i bjelji.

Glavni “krivac” za to je kurkuma, koja dokazano uklanja zubni kamenac, a za razliku od hemijskih izbjeljivača, ovaj prirodni sastojak neće naštetiti vašoj usnoj šupljini. Kokosovo ulje također ima slično djelovanje, a oba sastojka možete koristiti i na koži, kao i u pripremi hrane.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.