8.9.2017. 17:46
0
Uz ove namirnice iz kuhinje možete izgledati mnogo ljepše i prirodnije
Moguća je ljepota i na prirodan način, bez ikakvih hemijskih preparata, a sve možete pronaći u svojoj kuhinji, prenosi Kurir/Žena.

Piše: Haris Ahbabović

1. Slana voda za svježi izgled lica
 
Želite li smanjiti oticanje te u trenu postići svježiji izgled lica, otopite malo soli u vodi, umočite peškir u otopinu te primjenite na licu 10 minuta.
 
2. Ulje i četkica za zube za punije usne
 
Nanesite malo kozmetičkog ulja na svoje usne - ulje breskve, bademovo ulje ili redovni balzam za usne. Zatim uzmite mekanu četkicu za zube te pomoću nje nježno utrljajte ulje na usne, u trajanju 1 minuta.
 
3. Maslinovo ulje za sjajnu i hidratizovanu kožu
 
Masirajte svoje lice maslinovim uljem, koje vam pomaže da vaša koža bude čista, mekana i glatka. Prvo zaparite svoje lice, a zatim umasirajte ulje u lice oko 7 minuta. Za postizanje što boljih rezultata, ponovite postupak svakih 4-5 dana.
 
4. Medom protiv akni
 
Ako se na vašem licu pojavila bubuljica neposredno prije nekog važnog događaja, posegnite za medom, kako biste je što prije uklonili. Nanesite malo meda na bubuljicu te ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim je isperite toplom vodom. 

5. Soda bikarbona za urasle dlačice
 
Ovaj domaći piling za tijelo, vrlo je lako napraviti. U maloj posudi pomiješajte 1 kašiku sode bikarbone, 1 kašiku zobene kaše i 1 kašiku vode. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, koju ćete zatim nanijeti na kožu te ostaviti da djeluje 5 minuta. Isperite toplom vodom.
 
6. Soda bikarbona za smanjivanje podočnjaka
 
Dodajte kašiku sode bikarbone u čašu tople vode ili čaja te dobro promješajte. Natopite tufer u smjesu, a zatim primenite na područje oko očiju. Pričekajte 10-15 minuta, a zatim vodom isperite ostatke te nanesite hidratantnu kremu. 
 
7. Ulje od kokosa i lavande za duže trepavice
 
Kombinujte 1/2 kašike kokosovog ulja s 2-4 kapi eteričnog ulja od lavande. Uz pomoć tufera ili štapića za uši, nanesite smjesu na trepavice, pokrivajući ih od korijena do vrhova. Primjenite smjesu najmanje tri puta sedmično, a vaše će trepavice s vremenom postati deblje i sjajnije te tako izgledati veće.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.