8.11.2018. 21:01
0
U kuhinju po blistav ten: jeste li znali da kvasac briše bore?
Ukoliko ste ga dosad koristili samo u kuhinji, vrijeme je da to ispravite. Kvasac je puno više od 'onoga što diže tijesto'.

Zahvaljujući vitaminu B kojim obiluje, kvasac blagotvorno djeluje na našu kožu i kosu. Kožu čisti, čini blistavom i briše joj bore, a kosu jača, drži je tamo gdje joj je mjesto (ne na vašoj četki) i čini ju sjajnijom. 

Stoga, odvojite malo vremena za sebe i namažite se kvascem.

Maske za lice: 

Za normalnu kožu kocku svježeg kvasca pomiješajte s tri žlice toplog mlijeka, nanesite na očišćenu kožu i držite 15 minuta.

Za masnu kožu žlicu kefira razblažite s dvije žlice jogurta i dodajte 1/4 kocke svježeg kvasca. Nanesite na očišćeno lice i držite 20 minuta pa isperite toplom vodom.

Za suhu kožu pola kocke svježeg kvasca pomiješajte s nekoliko žlica toplog mlijeka, žlicom meda i žlicom brašna. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu koju ćete nanijeti na očišćeno lice. Držite 20 minuta ipaisperite vodom.

Masku stavljajte jednom sedmično i koža će vam biti zahvalna, prenosi zivotistil.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.