30.12.2019. 19:46
1
Skinula je Bellu Hadid s trona: Ona je sada najljepša žena
Za kraj godine uvijek su rezervisane liste za proglašavanje najboljih.

Tako je bilo i kada je ljepota u pitanju. Nedavno je prema istraživanju naučnika manekenka Bella Hadid proglašena najljepšom ženom na svijetu.

Bella je tako, prema analizama grupe naučnika koji se bave i najsitnijim detaljima, proglašena najljepšom ženom svijeta sa savršeno proporcionalnim licem.

Proporcije njenog lica sa 94,35 posto odgovaraju “zlatnom presjeku”, odnosno zlatnim proporcijama, mjeri koja predstavlja fizičko savršenstvo.

Njene oči, obrve, nos, usne, obrazi, jagodice i oblik lica skoro su savršeni prema shvatanju ljepote kod starih Grka.

Međutim, prema tradicionalnoj listi TC Candler, Bella se nije našla na ovoj listi.

Na ovoj listi uglavnom se nalaze imena koja su manje poznata, a lista predstavlja izbor najrazličitijih ljepotica.

Image result for tzuyu

Tako se na ovoj listi, tačnije na prvom mjestu našla 20-godišnja pjevačica, članica grupe “Twice” Chou Tzu-yu, koja je popularna u Južnoj Koreji, a pobijedila je zahvaljujući glasovima obožavalaca.

Na spisku najljepših našla se i jedna Srpkinja, influenserka Marija Žeželj, koja je zauzela 81. mjesto, dok je prošle godine bila na 63. mjestu.

U videu pogledajte 100 najljepših žena TC Candlera, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.