8.12.2020. 19:00
0
Znate li koliko vremena traje idealno tuširanje?
Koliko dugo se tuširate? Stručnjaci upozoravaju kako ne biste to trebali raditi više od 15 minuta dnevno.

- Duže tuširanje može negativno utjecati na vašu kožu, kosu i nokte jer ih previše isušuje - objašnjava dermatologinja Ena Čekon (Anna H. Chacon).

Prema njoj, idealno vrijeme tuširanja 5 je do 15 minuta i to najviše jednom dnevno.

Džil Kan (Jill Canes), medicinska sestra s više od 14 godina iskustva i osnivačica medicinskog centra Face Forward Medical Aesthetics, kaže da čak i dugi tuševi mlakom vodom mogu isušiti vašu kožu uklanjanjem prirodnih ulja s nje. To može ostaviti pukotine u koži, što olakšava i mikrobima da uđu u vaše tijelo.

Ako se ipak želite duže tuširati, stručnjakinja za njegu kože Čeril Vudmen (Cheryl Woodman) kaže da biste mogli hladnijom vodom jer ona "smanjuje negativne učinke vode na kožu".

No čak ni tuširanje hladnom vodom ne bi trebalo trajati predugo, a Vudmen kaže kako je očigledan znak da je dovoljno - kad vam se koža počinje mežurati.


(LejlaTrle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.