19.4.2016. 12:46
14
Narod ne smije da priča šta se sve dešava na Ilidži: Ne smiješ pojedince pogledati jer će te napasti
Sedamnaestogodišnji mladić A.P. (1999.) iz Busovače pretučen je u nedelju oko 14:40 sati nasred ulice u Maloj aleji na području općine Ilidža.

Tri nepoznate osobe su prišle mladiću i pretukle ga metalnim šipkama, a potom pobjegle.

On je policajcima ispričao kako je šetao Malom Alejom, kada su mu prišla trojica mladića, te ga isprebijala metalnim šipkama.

Prema riječima svjedoka, nekoliko mladića i djevojaka su prišli povrijeđenom mladiću u pomoć, nakon čega su nasilnici pobjegli sa mjesta događaja.

A.P. je prebačen na KUM Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS koji rade na identifikaciji i pronalasku napadača.

Sredinom februara mjeseca na Ilidži se dogodio još jedan napad. 

U tom napadu povrede nanesene bejzbol palicom u potiljak zadobio je Dženan Memić (1994), koji je izgubio bitku za život.

Navodno, mladića je palicom pretukao bivši momak njegove djevojke, zbog čega je Dženan završio u komi, te poslije nekoliko dana i preminuo.

Nakon ovih napada stanovnici ovog naselja osjećaju strah i nelagodu. 

"Narod neće da priča šta se sve dešava, ne smiju. Nisi u stanju nigdje hodati. Ne smiješ pogledati u pojedine osobe jer će te napasti", rekao je jedan od naših sagovornika sa Ilidže. 

Mlađi stanovnici ovog naselja smatraju da se mladići s Ilidže najviše svađaju zbog djevojaka, ali i zbog dugova kod dilera. Smatraju da je to ilidžanski mentalitet i da se niko ne osjeća sigurno. 

"Svaki dan si nesigurniji, u Titino vrijeme ogao si u parku spavati, a sada nisi siguran ni na dvadesetom spratu", rekao je za Source jedan stariji gospodin. 

I u Sokolović Koloniji, i u Hrasnici je ista situacija. Ljudi se ne osjećaju sigurno. 

"Doći će vrijeme da ćemo se ključati sami u kući, da nećemo smjeti izlaziti napolje nikako", rekao je naš sagovornik koji živi u Hrasnici. 

"Mojoj curici su prije nekoliko dana uzeli telefon, ustvari ona je dala telefon čim su je napali, nisu je srećom povrijedili i ja sam sretna", rekla nam je jedna zabrinuta majka s Ilidže. 

Razgovore sa stanovnicima Ilidže o sigurnosti u njihovom naselju poslušajte u priloženom videu!

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

 
14
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.