5.4.2017. 15:23
9
"Sasvim je normalno da ne možeš naći posao ako nisi član neke partije, ali je problem što su ovi na vlasti obećali da neće biti tako"
Konceptualni umjetnik Damir Nikšić prošle godine je ušao na političku scenu u BiH, kandidujući se za načelnika Općine Centar, gdje je osvojio blizu 4000 glasova. Za Source portal govorio je o političkoj sceni u Srbiji i Bosni i Hercegovini i najavio svoju kandidaturu za Izbore 2018. godine.

Za Izbore u Srbiji Damir je rekao da je u ovo vrijeme sve očekivano, pa i pobjeda Aleksandra Vučića na izborima. 

"Nekako su se izbirikali kako da ostanu na vlasti. Naučili su sve marifetluke kako da se zabetonira na poziciji", mišljenja je Damir Nikšić.

Zanimljiv kandidat na listi kod komšija nam bio je Beli, koji je osvojio značajan broj glasova i osvojio treće mjesto. 

"Beli je izmišljen liku u smislu pseudonima, ali ono što on propovijeda nije ništa izmišljeno. To je jedini način da se duhovni preporod na ovim prostorima desi, kroz tu duhovitost",
smatra Nikšić i dodaje:

"On je trol koji je iztrolirao najvećeg trola na ovim prostorima, Vojislava Šešelja koji je diobio samo oko četiri posto glasova. Beli je ipak pokazao da u Srbiji postoji više ljudi koji žele interesantnije karikature", rekao je on.

Damir Nikšić je najavio da će se na Izbore 2018. godine u Bosni i Hercegovini kandidovati za Federalni parlament, a da li će ići kao nezavisni kandidat ili sa nekom strankom, ovisi o nekoliko faktora. 

"Ako ne budem imao novca da se kandidujem kao nezavisni, onda ću ići u neku partiju. Ja sam antipartijski raspoložen i svaka partija zna da ja ako bi ušao da bi govorio i protiv njihove politike, ali vidjećemo koja je od njih tolerantna prema mom otrovnom jeziku. Ja imam svoje birače i sa mnom će imati ljude koji će glasati za mene, i oni moraju znati da ja neću praviti kompromis", rekao je za naš portal Damir Nikšić.

Cijeli razgovor sa Damirom Nikšićem pogledajte u priloženom videu. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.