12.4.2017. 19:48
10
Otkrili smo šta ustvari žene žele: Izgleda da Sarajke žele samo povjerenje, a novac im je posljednji na listi prioriteta
Pitanje za milion maraka je 'Šta zapravo žene žele?' Negdje se neko našalio da je jedan muškarac otkrio šta žena želi, ali se ona sutradan predomislila. Postavili smo malu anketu sa ponuđenim odgovorima našim damama, a sudeći po njihovim odgovorima, ne žele mnogo od vas.

Anketa je stajala ponuđena ženama nekoliko sati, a za to vrijeme odazvalo se 179 žena i ponudilo ovakve odgovore. Možda nije veliki broj, ali može poslužiti kao uzorak.


Anketa: Source.ba

Prema ovoj anketi, prvo i osnovno što žene žele od muškaraca jesu sigurnost u partnera i povjerenje. To znači da je ženama jako bitno da vam vjeruju, da se ne brinu ako izađete van sa muškim društvom da će biti povrijeđene ili prevarene, tako da je ovo definitino glavna stvar koju žene žele od vas. Povjerenje i sigurnost!

Mali znakovi pažnje, ili ne tako mali, koji su jako važni ženama su razna iznenađenja, cvijeće, čokolade, možda neka večerica uz svijeće, vikend u prirodi ili bilo šta što vam padne na pamet, a mislite da će staviti osmijeh na lice vašoj ženi. To je očigledno jako važno i to je ono što žene svakako žele od vas. Nemojte da budete škrti sa tim malim znakovima pažnje, pokažite da ste muškarac. One to žele i raduju se tome. 

Jedna od stvari koje je novinarka koja je ponudila anketu propustila, ali žene su je same dopisale, to je odgovor da žele da budete dobri očevi. To je i razumljivo, ako se žena već udala za vas želi da budete najbolji muž i ako je moguće još bolji otac vašoj djeci. Kažu da tada ljubav još više raste, kada žena vidi kako se lijepo ophodite i kako ste plemeniti prema vašoj djeci.

Ženama je također jako važno da se za njih zauzimate pred drugim ljudima. Dakle, bila one upravu ili ne, vi trebate da stanete na njenu stranu ako dođe do nekog konflikta sa drugom osobom. Neće biti problem kada dođete kući da joj kažete da možda nije bila upravu, ali jako je važno da pred nekim drugim zaštitite vašu ženu. Ona to očekuje i želi od vas.

Da budete snažni i muževni, što prepisujemo fizičkom izgledu, dobar sex i da ih tretirate kao dame, jeste važno, ali ne baš toliko važno ženama. One će vas voljeti i ako se malo ubucite, ako možda niste najbolji u krevetu i nikako da potrefite onaj položaj koji njoj godi, sve dokle se sa vama osjeća sigurno, ove stvari joj nisu prioritet. 

Ženama prema našoj anketi definitivno nije važan novac. Dakle, imate li ili nemate novca totalno je nebitno, tako su bar odgovorile ove dame. Međutim, ako pogledamo odgovore s vrha anketa, kako one žele te 'male' znake pažnje, vrlo je zanimljivo što im je novac na posljednjem mjestu, obzirom da se veliki broj tih znakova pažnje plaćaju. Ali hajde, da ne budemo sitničavi, neka bude ovako kako su one rekle. 

"Kratko jasno, žele sve! Prije svega ljubav i pažnju, romantiku, a kada to dobijemo želimo dominantnost u svemu, a kada i to dobijemo onda ne znamo ni mi šta želimo. Ja sam žena, a sama sebe ponekad ne kapiram sta želim od muža".

"Evo lako, sve što piše, nismo uopšte zahtjevne, možda malkice".

"Sve što nudim želim zauzvrat, možda malo više da bih se osjećala ženstveno".


Bili su samo neki od komentara žena na ovu anketu, koje su se mahom smijale na svoj račun govoreći da ni same ne znaju šta zapravo žele. Naša anketa nije neko višegodišnje istraživanje, tako da nas ne uzimate za riječ, a i sami znate kada su žene u pitanju, njihove želje ovise o tome na koju nogu ustanu tog dana. Vjerujte u to, jer i ovaj članak je pisala žena. 

Novinarka: Merima Druškić

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.