9.5.2017. 12:57
8
"Sarajke nose 'fejk' Michael Kors torbe da bi se uklopile, a bolje kupiti neki originalni dizajn u skladu sa novčanim mogućnostima"
Stiglo je proljeće, pa su i modni dodaci Sarajlija nešto zanimljiviji u odnosu na zimu, ali smo daleko od svjetskih metropola kada je moda u pitanju.

"Prema mom mišljenju u Sarajevu jako slabo ima mode, ali ipak s druge strane ima super primjera djevojaka koje njeguju svoj stil. Globalno po pitanju mode u našoj državi mislim da bi se dosta toga trebalo promijeniti i raditi na poboljšanju situacije preko fashion eventova i radionica koji bi bili popračeni predavanjima od strane stručnjaka na polju mode itd", mišljenja je mlada modna dizajnerica Hana Sirćo.

Ova bosanskohercegovačka dizajnerica prepoznatljiv je brend u svijetu mode. Dobila je i poziv da svoju narednu kolekciju u septembru ove godine predstavi u svjetskoj prijestonici mode - italijanskom Milanu. 

"Mislim da crna koktel haljina nikad ne izlazi iz mode", rekla je Sirćo za Source i dodala da djevojke nekada pretjeraju kada je oblačenje u pitanju.


"Čim počne neki trend na Instagramu svi krenu pratiti to. Ja sam za to da žena treba izgledati lijepo, ženstveno i sexy, ali tanka je linija između sexy i vulgarnog", iskrena je Hana. 

Ona je istakla kako je najgore što djevojke u Sarajevo slijepo slijede trendove koji su popularni u svijetu, ali sa zakašnjenjem.

"Mislim da treba njegovat svoj stil i jedinstvenost. Imamo primjere nosanja fejk (lažnih) Michael kors i Channel torbi. Bolje je uložiti u nešto jedinstveno i unikatno u skladu sa finansijskim mogućnosima, nego nosati kopiju da bi se slijepo uklopio", mišljenja je Sirćo, te dodala da je to trend koji je najviše nervira na ulicama Sarajeva.

"Najviše me nerviraju te fejk torbe i slična pomama kada cijeli grad krene nosit istu stvar, preko Celine kopija majica, pa krznenih prsluka itd", rekla nam je ona. 

Cijena jedne Michael Kors torbe košta oko 500 KM, a neke su i skuplje, pa djevojke da bi bile nužno popularne kupuju kopije koje na sarajevskim pijacama koštaju po 30 KM.

Hana je istakla kako je upravo najveći broj osoba na ulicama Sarajeva onih iz skupine ljudi koji na silu pokušavaju da se uklope, pa nose i ono što im ne stoji, ako je popularno u tom trenutku, ali da na sreću nisu svi isti.

"Ono što me obraduje kada vidim na ulici je što pored svega toga ima i d jevojaka a i muškaraca koji njeguju svoj stil, njeguju tu unikatnost, po čemu je svako individua za sebe i što se trude biti originalni na sebi svojstven način", rekla je ona i dodala da je mali broj takvih, ali da ih ima.

Novinarka: Merima Druškić








8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.