21.1.2021. 9:45
0
"Program je na kraju ipak vraćen, a to što je učinila Pejka Medić to bi trebalo biti sankcionirano na sjednici Upravnog odbora"
Program Redakcije dokumentarno-dramskog programa BH Radija 1 direktorica ove javne ustanove Pejka Medić bila je suspendirala na skoro dvije sedmice. Umjesto dokumentarno-dramskog programa, na BH Radiju 1 je išla muzika.

Razlog toga bio je  to što članovi ove redakcije nisu željeli pristati na mobing koji traje od prošle godine, od snimanja Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici.

Svi problemi zapravo su krenuli od Izvještaja iz Srebrenice. Tada je Upravni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine (BHRT) pokrenuo disciplinski postupak protiv urednika dokumentarnog programa BH Radija 1 Miralema Ovčine i novinara Mirze Skenderagića.

Za naš portal govorio je Mufid Memija, član Upravnog odbora i jedan od onih koji su navodno podržali imenovanje Pejke Medić.

"Program je na kraju ipak vraćen. Mi u ponedjeljak imamo sjednicu Upravnog odbora, morate me shvatiti da me to obavezuje da sačekam sjednicu Upravnog odbora da vidimo šta će kolege reći na sve ovo. Dakle, program nije ukinut, vraćen je na emitovanje, a to što je učinila Pejka Medić to bi trebalo biti sankcionirano na sjednici Upravnog odbora, treba odgovarati za takav postupak. Ono što je sada najbitnije je da je program vraćen", kazao nam je Memija.

Podsjetimo, ovo nažalost nije prvi ovakav slučaj. U julu 2018. godine, uoči obilježavanja genocida srpskog agresora nad Bošnjacima, tadašnji urednik informativnog programa Marko Radoja nije dozvolio novinarima i voditeljima ovog javnog servisa da nose Cvijet Srebrenice tokom izvještavanja o 23. godišnjici genocida. Zanimljivo, Radoja je blizak prijatelj sa Pejkom Medić, koja je zabranila dokumentarno-dramski program zbog Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici. 

Novinar: Mirza Malović
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.