27.1.2021. 18:23
0
"Sa ratnim zločincima nikada nećemo koalirati, bio to Fikret Abdić ili neko drugi. Bit će izbačen iz stranke onaj koji učini takvo nešto"
Na stranici Laburističke stranke objavljen je video u kojem se obratila kćerka ratnog zločinca FIkreta Abdića. Jasenković je između ostalog navela da će Laburistička stranka u Velikoj Kladuši koalirati sa Narodom i Pravdom.

Uputili smo poziv svim strankama koje se nisu javne oglasile da ne žele saradnju s nama. I krenuli smo u lagane pregovore i polako dogovore oko rada za Veliku Kladušu. Postigli smo dogovore. Koalirat ćemo sa DNZ-om i NiP-om”, kazala je Jasenković u obraćanju. 

Ovakva izjava naišla je na mnoštvo negativnih reakcija na račun Naroda i Pravde, koje su čak dolazile i od pojedinih članova ove stranke.

Tim povodom, kontaktirali smo Mirzu Salimbegovića, sekretara Naroda i Pravde koji je za naš portal kazao da Narod i Pravda neće koalirati sa ratnim zločincima, bio to Fikret Abdić ili neko drugi, te tako odbacio tvrdnje koje je iznijela Jasenković.

"Što se nas tiče mi imamo zvaničan stav, koji smo dali u saopćenju danas popodne po tom pitanju. Uopće nemamo dilema kada su ovakve stvari u pitanju. Sa ratnim zločincima nikada nećemo koalirati. Nije bitno da li je to Fikret Abdić ili neko drugi, ko god da je u pitanju, a da iza sebe ima ratne zločine mi sa njim nećemo koalirati", rekao je Salimbegović u razgovoru za Source.ba, te dodao da će svaki pojedinac koji se ogluši od principe NiP-a biti izbačen iz stranke.

"Ako neko od pojedinaca koji imaju veze sa Narodom i Pravdom  učine nešto takvo, mi ćemo se od njih ograditi, dakle da je u pitanju bilo kakva poveznica. Svaki pojedinac koji se oglušio od neke naše principe bit će izbačen iz Naroda i Pravde", kazao nam je Salimbegović.

Po ovom pitanju na facebooku se oglasio i Elmedin Konaković, koji je također negirao navode kćerke Fikreta Abdića.

"Ni u najgorem scenariju Narod i Pravda ne bi koalirala sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom. Njegov smo ulazak u Vladu USK već zaustavljali", napisao je predsjednik Naroda i Pravde.

Novinar: Mirza Malović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.