11.5.2021. 17:28
0
"Ovo nije jeftin sport, samo stol, i to ne najbolji, košta pet-šest hiljada KM. Najduži meč je trajao blizu pet sati. Željo nije slučajno u mom imenu"
Sedmorostruki prvak BiH u snookeru, Mario Željo Milošević, govorio je za Source o svojim uspjesima u ovom, sve popularnijem, sportu, o kratkom životu u Australiji, susretu sa svjetskim prvacima...
U svijetu snookera, sporta koji postaje sve popularniji u našoj zemlji i u kojem, kao i u mnogim drugim sportovima, pokazujemo da smo talentovana nacija, ime Marija Želje Miloševića zauzima mjesto u samom vrhu poretka bh. snookeraša.

Ovaj mladi snookeraš aktuelni je prvak BiH, a inače je sedam puta podizao titulu najboljeg, a u aktuelnoj sezoni bh. snooker lige blizu je toga da nastavi dominaciju u ovom sportu, koji se inače razlikuje od klasičnog bilijara (veći stol, manje kugle, drugačije bodovanje...).

Zanimljivo da je Milošević jedan kratak dio života proveo u Australiji gdje mu živi dio porodice, ali, kako nam je rekao, "to jednostavno nije bilo to, a način života je u potpunosti drugačiji nego u Europi".

Imao je Mario i privilegiju upoznati mnoge poznate i svjetske zvijezde ovog sporta, te s nekima od njih odigrati partiju. 

"Upoznao sam Ronnieja O'Sullivana, Neila Robertsona, Marka Selbyja, Shauna Murphyja, Judda Trumpa, i mnoge druge koje svake godine gledamo na televiziji. Neki od uzora svakako su Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Neil Robertson, i mogu reći da kod svakog navedenog igrača postoji nešto u čemu su bolji nego iko drugi, te pokušavam od svakoga ponešto naučiti kako bih unaprijedio svoju igru", rekao nam je Milošević.

S Marijom smo razgovarali o njegovoj velikoj ljubavi prema ovom sportu i počecima, ostvarenim rezultatima, takmičenjima, anegdotama i drugim zanimljivostima vezanim za snooker.


NOVINAR: Mirza Kadić.
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo.

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.