25.7.2016. 11:00
1
Sada i android korisnici mogu imati novu aplikaciju za uređivanje slika
Nekoliko nedjelja nakon iOS lansiranja, aplikacija za obradu fotografija Prisma dostupna je i za android uređaje kroz Google Play.

Prisma koristi snažne procesorske mogućnosti bazirane na cloud tehnologiji kako bi korisnicima omogućila primjenu “umjetničkih” efekata na fotografije.

Ova aplikacija se ipak razlikuje od do sad viđenih, aplikacija sa mogućnostima dodavanja foto efekata poput Instagrama. Filteri sadržani u aplikaciji prepoznaju različite objekte u fotografiji i efekte prilagođavaju njima koristeći stil nekog od poznatih slikara. Fotografije se procesuiraju na serveru korišćenjem “vještačke inteligencije” za razliku od Instagrama gdje se obrada vrši od strane samog smartfona.

Iz ovog razloga, sudeći prema iskustvu velikog broja korisnika, u momentima najvećeg korišćenja, Prisma “usporava”, naročito nakon što je postala dostupna stotinama miliona novih korisnika.


 
Prve informacije govore da je na Apple-ovoj iOS platformi obavljeno preko deset i po miliona instalacija uz 400 miliona obrađenih fotografija, a ogroman rast se očekuje ulaskom Prisme na tržište android smartphonea koje ima veći broj korisnika.


(Anesa Agović / CDM)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.