8.11.2016. 14:06
0
Ko vlada u svijetu pametnih telefona?
Bez ozira kojem "timu" pripadate, Androidu ili Appleovom iOS-u, ipak je nemoguće osporavati činjenicu ko dominira u svijetu. Googleov operativni sistem Android koriste brojni proizvođači pametnih telefona, a vremenom sve više povećava svoju dominaciju na tržištu.

 
Nove brojke pokazuju da Android koristi gotovo devet na svakih deset pametnih telefona na svijetu. 

Krajem septembra ove godine je 87,7 odsto prodanih uređaja tokom prethodna tri mjeseca isporučeno sa Androidom. Od ukupno 374,4 miliona prodatih pametnih telefona, Android  koristi 328,6 miliona, što je povećanje za 3,4 posto u poređenju na isti period prošle godine. 

Prodaja Appleovog iPhone je pala za 5,2 posto, ali je u obračun ušla samo jedna sedmica u kojoj su prodavani iPhone 7 i iPhone 7 Plus. 

Faktor koji doprinosi Androidovom osvajanju tržišta je to gdje se pametni telefoni koriste. Konvencionalne procjene govore da su Apple i Android poprilično jednaki u Evropi i SAD-u, Googleov OS pravi razliku u zemljama u razvoju, gdje su dostupni jeftiniji uređaji.

(CDM/Alen Avdić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.