27.8.2017. 22:50
0
Android i dalje dominira na mobilnom tržištu
Android ostaje najpopularniji mobilni operativni sistema na svijetu, sa tržišnim učešćem od 87,7 procenata. Na drugom mjestu nalazi se Apple iOS, koji drži 12,1 procenat tržišta.

Ovu statistiku je objavio Gartner, nakon analize prodaje telefona u drugom tromjesečju 2017. godine. Kompanija otkriva i da je globalna prodaja iznosila 366,2 miliona telefona, što je rast od 6,7 procenata u odnosu na isto tromjesečje prošle godine.

Samsung je vodeći proizvođač telefona, sa 82,5 miliona modela prodatih tokom drugog tromjesečja 2017. godine (22,5% tržišnog učešća), a iza njega je Apple sa 44,3 miliona prodatih modela i 12,1% tržišnim učešćem.

Primjećeno je pojačano prisustvo manjih kineskih kompanija, kao što su Oppo i Vivo, koje su zabilježile značajan rast prodaje u prethodnom periodu, piše Avaz.

(Amila Alijagić)

Android
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.