4.1.2018. 18:55
0
Čemu zapravo služi aplikacija Wallet na iPhoneu?
Apple Wallet aplikacija dolazi preinstalirana na svakom iPhoneu i iPadu. U njoj možete sačuvati razne kartice, kartice sa popustima, kupone i više-manje sve što podržava tu aplikaciju.
Sa iPhoneom u džepu možete da se osjećate kao da vam ništa drugo nije potrebno. Aplikacija Wallet vam pomaže u tome: od karata za koncert pa do raznih propusnica, sve se nalazi na jednom mjestu zahvaljujući pametnim uređajima.

Ova aplikacija nas sve više i više približava potpunoj digitalizaciji, a da biste je uspješno koristili trebaće vam:

-Bilo koja kartica koja podržava aplikaciju Wallet

-Aplikacija Wallet (ako je nemate vjerovatno koristite stariju verziju iOS-a koja ne podržava Wallet)

-Dva minuta slobodnog vremena

Možete sačuvati nekoliko različitih kartica iz različitih izvora koje podržavaju Wallet. Od kartica mobilnih aplikacija do raznih kartica i popusta, a u slučaju online kupovine karata za koncerte ili avio prevoz, tu kartu možete importovati u Wallet putem aplikacije Mail.

Možete slati i primati kartice od vaših prijatelja putem iMessages ili AirDrop-a. Možete preuzeti svoju karticu putem bilo kog internet pregledača.

Dobro je imati na umu da Wallet nije podržan od strane svih aviokompanija, restorana i kafića, ali njihov broj se povećava.

Pored svih ovih funkcija, aplikacija Wallet u osnovi služi za organizaciju vaših debitnih i kreditnih kartica, ali nažalost, Apple Pay još uvek nije dostupan u našem regionu, tako da ih ne možete koristiti.

Čim budete imali nekoliko kartica u vašoj kolekciji, dobićete mogućnost da ih reorganizujete. Pritisnite Edit u donjem desnom uglu kako bi zamijenili ili obrisali karticu. Pritiskom na info možete podijeliti sve vaše karte i kartice, kao i druge pojedinosti, sa drugima.

Ako bioskop u koji idete nije kompatibilan sa ovim sistemom, ili ne možete doći do svojih nagradnih bodova u vašem Apple Walletu, postoji brzo rješenje za to.

Uz aplikaciju Stocard, možete videti sve vaše kartice i dodati ih u vaš virtuelni novčanik kako biste ih jednostavno mogli koristiti sa vašim iPhoneom ili Apple Watchom.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.