18.1.2018. 18:07
0
Važna promjena u Appleu stiže sa novim narednog mjeseca
Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk izjavio je da će sljedeći update iOS11 dozvoliti korisnicima da sami odluče da li će sistem „namjerno“ usporavati rad telefona zarad dobrobiti baterije ili ne.

Nakon što je prošlog mjeseca kompanija priznala da namjerno usporava starije modele iPhone-a zbog mogućih problema sa baterijom, javnost se digla na noge, a „palo“ je i nekoliko tužbi.

U intervjuu za ABC News Kuk kaže da će novi update iOS11 koji će biti pušten sljedećeg mjeseca imati mogućnost da korisnici sami biraju.

“Daćemo ljudima uvid u zdravlje baterije i sve će ovo biti veoma transparentno. To do sada nismo radili“, rekao je.

Kuk je takođe rekao da će iOS 11 informisati korisnike o automatskom redukovanju performansi kako bi se spriječila nagla gašenja telefona.

“Ako to ne želite, isključite“, kaže on i dodaje da to ipak nije poželjno, kao da treba ostaviti telefon na automatskim podešavanjima zbog dužine njegovog vijeka.

Inače, Apple se izvinio korisnicima zbog namjernog usporavanja, a u novom updateu će korisnici sami imati mogućnost da biraju.

(Alen Avdić) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.