21.3.2018. 19:02
0
Osnivač WhatsAppa poručio da je vrijeme da Facebook ode u prošlost
Suosnivač WhatsAppa Briqan Acton pridružio se sve većem broju ljudi koji poslije novog skandala sa neovlaštenim korištenjem podataka poziva na brisanje naloga na Facebook, prenosi B92.

Actonov tvit privukao je posebnu pažnju medija zbog činjenice da je njegova aplikacija za čatovanje WhatsApp od prije četiri godine u vlasništvu Facebook, koji je tu akviziciju platio 19 milijardi dolara. Takođe, to je tek drugi Actonov tvit u posljednje dvije godine.

Acton je napustio Facebook u septembru prošle godine, a nedavno je najavio da će uložiti 50 miliona dolara u dalji razvoj aplikacije za bezbednu i kriptovanu razmenu poruka Signal.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.