11.6.2019. 15:36
0
Kako povratiti važan SMS koji ste izbrisali sa iPhonea
Stare SMS-ove dobro je povremeno pobrisati zbog više razloga. Ali, što ako – slučajno ili namjerno – obrišete poruku koja vam je važna? Pogledajte koje su vam opcije na raspolaganju.

Ako ste redovno izrađivali sigurnosne kopije (backup) vašeg iPhonea, problema pri vraćanju obrisanih SMS-ova ne bi trebalo biti ako ste spremni obrisati neke druge podatke na pametnom telefonu, prenosi Tportal.

Evo upustva kako možete vratiti obrisane SMS-ove, korak po korak.

Kako vratiti obrisane SMS-ove na iPhoneu koristeći iCloud

Ukoliko ste postavili Appleov smartfon tako da sprema backup na servis u računarskom oblaku iCloud obrisane SMS-ove možete vratiti tako što ćete vratiti iPhone na stanje u kojem su SMS-ovi još uvijek bili na njemu.

Pripremite se na to da ćete se vjerovatno morati ponovno ulogovati u sve svoje aplikacije, kao i izgubiti dio podataka koje ste preuzeli u međuvremenu.

Otvorite aplikaciju Settings na vašem iPhoneu
 Kucnite na vaše ime pri vrhu
 Odaberite iCloud
 Skrolajte prema dolje i odaberite iCloud Backup
 Provjerite za svaki slučaj jeste li u zadnje vrijeme izradili bezbjednosnu kopiju
Vratite se na glavni meni u Settings
Odaberite General
Skrolajte prema dolje i odaberite Reset
Odaberite Erase all Content and Settings
U skočnom prozoru koji će se pojaviti odaberite Erase Now
 Pričekajte nekoliko minuta dok se vaš iPhone vrati na fabrička podešavanja. Kad se pojavi početni zaslon, slijedite prvih nekoliko upustava
Na zaslonu Apps & Data odaberite Restore from iCloud Backup
Moraćete se ponovno ulogovati u iCloud kako bi došli do svojih bezbjednosnih kopija. Odaberite onu u kojoj su obrisani SMS-ovi još prisutni po datumu
Kako vratiti obrisane SMS-ove na iPhoneu koristeći iTunes

Ako ste sigurnosne kopije spremali na računar, za povratak izgubljenih SMS-ova upotrijebite iTunes. Imajte na umu kako će Apple uskoro poslati u istoriju i zamijeniti ih zasebnim aplikacijama pa je moguće kako ova upustva neće više vrijediti na Macovima.

Spojite kablom iPhone s računarom
Otvorite iTunes, ako se ne pokrene automatski
Kliknite na sličicu telefona pri vrhu zaslona
 Iz menija koji će se pojaviti na lijevoj strani odaberite Summary
Ako je dugme Restore Backup zasivljeno, promijenite odabir backupa s iCloud na This Computer. Možete to vratiti nazad jednom kad završite
Kliknite na Restore Backup i vaši bi se obrisani SMS-ovi trebali ponovno pojaviti
Ništa od navedenog neće funkcionisati ako niste izradili sigurnosnu koiju u vrijeme dok su SMS-ovi bili na iPhoneu

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.